Beste Powerline Wifi adapter april 2021


TECHNOLOGIE

Dit zijn de beste powerline adapters met wifi van 2021

16 NOVEMBER 2019

tuingenieters

Ben je op zoek naar een eenvoudige én kwalitatieve oplossing om je thuisnetwerk uit te breiden? Dan zijn powerline adapters dé oplossing! Met deze adapters stuur je het internet via het elektriciteitsnet naar alle kanten of verdiepen van je huis.

Ben je op zoek naar de beste powerline adapter van het moment? Of weet je niet waar je op moet letten of rekening mee moet houden? Geen nood! Ik help je de beste powerline adapters kopen. Lees je even mee?

Inhoudsopgave

Dit zijn de beste powerline adapters van het moment (update: april 2021)

De zoektocht naar de beste powerline adapter wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Devolo, Netgear en TP-link toveren haast elk jaar een nieuwe powerline adapters uit hun hoge hoed. Ik help je daarom graag op weg. Hieronder vind je de beste powerline adapters van 2021.Niet alleen werden deze powerline adapters beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Je kan ze als klant van Telenet, Proximus of Orange zonder problemen gebruiken.Budget

TP Link WPA4220T 1
 • TP-Link TL-WPA4220T KIT 
 • Frequentieband: Single band
 • Ethernetsnelheid: 600 Mbps 
 • Aantal netwerkpoorten: 2
 • Wifi ingebouwd
 • Geïntegreerd stopcontact
 • Extra adapters te koop

 Bekijk op bol.com Bekijk op coolblue.be Bekijk op coolblue.nl1e keuze

Devolo Magic 2 WiFi next Starter Kit
 • Devolo Magic 2 
  WiFi Starter Kit 
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band
 • Ethernetsnelheid: 2400 Mbps 
 • Aantal netwerkpoorten: 2
 • Wifi ingebouwd
 • Geïntegreerd stopcontact
 • Extra adapters te koop

 Bekijk op bol.com Bekijk op coolblue.be Bekijk op coolblue.nl2e keuze

TP Link TL WPA8635P KIT
 • TP-Link TL-WPA8635P 
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band
 • Ethernetsnelheid: 1300 Mbps 
 • Aantal netwerkpoorten: 3
 • Wifi ingebouwd
 • Geïntegreerd stopcontact
 • Extra adapters te koop

 Bekijk op bol.com Bekijk op coolblue.be Bekijk op coolblue.nlTopper

Devolo Magic 2 WiFi next Multiroom Kit
 • Devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit 
 • Frequentieband: Simultaneous dual-band
 • Ethernetsnelheid: 2400 Mbps 
 • Aantal netwerkpoorten: 2
 • Wifi ingebouwd
 • Geïntegreerd stopcontact
 • Extra adapters te koop

 Bekijk op bol.com Bekijk op coolblue.be Bekijk op coolblue.nl

PS: Neem ook een kijkje naar de powerline adapters met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

wifi powerline adapter

De beste powerline adapter kopen: waar moet je op letten?

Ondanks dat je snel en eenvoudig een powerline adapter met wifi thuis kan installeren, zijn er toch enkele eigenschappen waarmee je rekening moet houden:

1. De frequentiebanden

Powerline adapters werken, net zoals wifi versterkers, op één (single-band) of meerdere (dual- of tri-band) frequentiebanden om wifi-signalen door te geven. Bij het kopen van een powerline adapter, heb je vandaag de keuze uit onderstaande frequentiebanden:

 • Single-band: Een single-band adapter werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie. Die frequentie is voor lange tijd de standaard geweest voor draadloze communicatie. Dit betekent dat er doorgaans veel netwerkverkeer is op deze frequentie, waardoor de verbinding soms trager en onstabiel kan zijn.
 • Dual-band: Een powerline adapter met dual-band ondersteunt behalve de 2,4 GHz-frequentie ook de 5 GHz-frequentie. Die laatste frequentie is minder druk waardoor de verbinding sneller en stabieler is. Een dual-band adapter werkt wel slechts op één frequentie tegelijk.
 • Simultaneous dual-band: Een simultanous dual-band adapter kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-frequentie en een 5 GHz-frequentie uitzenden. De allernieuwste tabletse-readers of smartphones verbindt je dan met het 5 GHz-signaal, terwijl jouw oude laptop (die slechts 2,4 GHz ondersteunt) het dan nog prima doet met het 2,4 GHz-signaal. Zo combineer je de eigenschappen van de twee frequenties voor wifi-gebruik. Daardoor beschik je over een netwerk met meer dekking én hogere snelheden!
 • Simultaneous tri-band: Dit is een adapter met drie wifi-banden, namelijk één van 2,4 GHz en twee van 5 GHz. Die extra wifi-band van 5 GHz is bedoeld om snelle draadloze apparaten te verdelen, waardoor je langer blijft genieten van een hoge wifi-snelheid.

Ben je van plan om te streamen of te gamen via je powerline adapter, dan is (simultaneous) dual-band de beste keuze. Let wel op, om het uiterste uit jouw powerline adapter te halen is het belangrijk dat het aantal wifi-banden van je router en adapter overeenkomt. Raadpleeg daarom vooraf eens de handleiding van je router.

2. Wifi

Heb je op je zolderkamer, in de kelder of vanachter in je tuin geen goed wifi signaal? Dan kies je best voor een powerline adapter met wifi. Hiermee kan je met elk stopcontact een draadloos netwerk opzetten, zoals bijvoorbeeld in je garage of tuinhuis. Als je een powerline adapter met wifi installeert dan creëer je automatisch een extra wifi netwerk, namelijk dat van je huidige draadloze router en dat van de powerline adapter. Het nieuwe wifi netwerk van je powerline adapter heeft altijd een andere naam. Dit betekent dat je dus beide netwerken moet instellen op je laptopsmartwatch of printer om in je huis of appartement te kunnen genieten van een sterk wifi netwerk. Wanneer één van de twee netwerken niet meer beschikbaar is dan zal je automatisch verbinding maken met het andere.

3. De snelheid

De snelheid speelt ook een rol bij powerline adapters. Die staat meestal aangegeven in het aantal megabits per seconde. Powerline adapters zijn beschikbaar met een snelheid van 500 tot wel 2400 Mbps. Je moet wel goed onthouden dat de geadverteerde snelheid een theoretische maximumsnelheid is, en deze in realiteit lager kan liggen door de afstand tussen de powerline adapters en de kwaliteit van het elektriciteitsnet. In oudere huizen ligt de snelheid van een powerline-netwerk meestal lager. Als je gelijktijdig wilt surfen, online gamen op je game PC én streamen via je powerline adapter, dan is een snelheid van 1000 Mbps of hoger (met een 5 GHz-frequentie) de beste keuze.

powerline adapter met netwerkpoorten

4. Het aantal netwerkpoorten

Ben je van plan om in je woonkamer zowel een Smart TV, computer als een gameconsole aan te sluiten? Dan kies je best een powerline adapter met netwerkpoorten. Met behulp van deze netwerkpoorten sluit je elk gewenst netwerkapparaat aan. Sommige powerline adapters kunnen wel over drie netwerkpoorten beschikken, andere dan weer geen. Denk dus goed na of ze een vereiste zijn of niet. Let bovendien ook op het type netwerkpoort. Je hebt vandaag de keuze uit twee types ethernetpoorten. Dit zijn de Fast Ethernet-poorten (100 Mbps) en de Gigabit-poorten (1000 Mbps). De beste powerline adapters van het moment beschikken over Gigabit-poorten.

5. Een geïntegreerd stopcontact

Wil je geen stopcontacten op een strategische plaats opofferen als je een powerline-netwerk opzet? Kies dan voor een powerline adapter met een geïntegreerde stopcontact. Met zo’n geïntegreerd stopcontact kan je elk willekeurig ander apparaat aansluiten op je powerline adapter.

6. Automatische fasekoppeling

Met automatische fasekoppeling verlies je geen snelheid wanneer je powerline adapters op twee verschillende stroomfases in je huis of appartement zijn aangesloten. Daardoor behoud je de theoretische maximumsnelheid ongeacht de afstand tussen de verschillende powerline adapters.

7. Je budget: hoeveel wil je betalen voor een set powerline adapters?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Net als bij elk ander stukje technologie, heb je bij powerline adapters ook een duidelijk verschil in prijs-kwaliteit. Zo kan je al een kit van twee powerline adapters kopen voor 60 euro, hoewel je ook meer dan 200 euro kan uitgeven aan een multiroom kit van drie powerline adapters . Grofweg geldt: hoe sneller de powerline adapters, hoe meer je zal betalen. Daarnaast spelen natuurlijk het merk en de extra opties als een geïntegreerd stopcontact, het aantal frequentiebanden en ethernetpoorten een rol in de prijs van een powerline adapter. Mijn advies? De beste set powerline adapters is diegene dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Als het dat doet, dan is het waarschijnlijk een goede keuze.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een powerline adapter nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de promoties op bol.com en Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste powerline adapter van 2021 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

powerline adapter kopen

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over powerline adapters? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:Wat is een powerline adapter?

Met powerline adapters maak je van elk stopcontact in je huis of appartement een netwerkaansluiting of wifi hotspot. Deze technologie maakt gebruik van het bestaande elektriciteitsnet om een beveiligde netwerkverbinding te creëren. Daardoor is het mogelijk om alle toestellen (zoals bijvoorbeeld een laptop, console of game PC) op elke locatie in je huis of appartement via het stopcontact met een netwerkkabel op het internet te verbinden. Lange kabels trekken of gaten boren in je muur is verleden tijd.Waarom zou je een powerline adapter kopen?Waar plaats je een powerline adapter?Wat kost een set powerline adapters? Zijn Devolo dLAN-powerline adapters van verschillende snelheden (200, 500, 650, 1200) compatibel?