Concurrentie uit de ruimte voor KPN, Ziggo, Delta en Odido.

Het is een concurrent die letterlijk uit de lucht komt vallen. Internet via de satellieten van Starlink daalt hard in prijs.

Lagere prijs

Een internetabonnement via satellietinternetprovider Starlink is namelijk verlaagd naar 50 euro per maand. Hiermee is de nieuwe prijs van satellietinternet vrijwel gelijk aan dia van internet via de kabel van Ziggo of glasvezelproviders als KPNOdido en Delta.

Schotel

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan satellietinternet. Zoals de naam al zegt, wordt internet via de satelliet in de woning of het bedrijf gebracht en is dus een schotelantenne noodzakelijk. Starlink heeft ook het installatiepakket met schotel en modem in prijs verlaagd. Dit startpakket kost vanaf nu 225 euro. De door Starlink geleverde internetsnelheid bij het abonnement van 50 euro ligt tussen volgens het bedrijf tussen de 95 en 205 Mb/s. Ruim voldoende voor normaal gebruik dus, maar gamers kunnen satellietinternet voorlopig beter links laten liggen. Dit mede door de reactiesnelheid van de internetverbinding.

Doelgroep

Voor een andere doelgroep is satellietinternet juist wel een interessant alternatief. Voor eigenaars van een mobile home โ€“ zoals camper of caravan โ€“ en mensen die een deel van het jaar in het buitenland vertoeven is deze nieuwe, meer betaalbare internetverbinding via de satelliet een mogelijke uitkomst. Thuis in Nederland hebben zij geen internetabonnement bij een gevestigde internetaanbieder meer nodig dat bij verblijf in het buitenland doorbetaald moet worden. Het satellietinternetabonnement van Starlink is mobiel: zolang de ontvangstapparatuur maar meegenomen wordt, kan het abonnement ook op het vakantieadres of tijdelijk woonadres in het buitenland worden gebruikt.

Hoe werkt Starlink?

Deel dit bericht