Formule 1 blijft komende 5 jaar bij Viaplay

De Formule 1 blijft de komende jaren bij Viaplay. De Zweedse streamingdienst heeft de uitzendrechten veiliggesteld tot en met 2029, vertellen bronnen aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf en NOS.

De nieuwe deal heeft veel geld gekost. Naar verluidt betaalt Viaplay minimaal 45 miljoen euro per jaar, melden ingewijden aan De Telegraaf. Tussen 2022 en 2024 ging het nog om een jaarlijks bedrag van 30 miljoen euro.

Eerder deze maand werd al bekend dat de streamingdienst gaat samenwerken met Talpa. Daardoor is een selectie uit het sportaanbod nu te zien op Viaplay TV, de nieuwe naam van SBS9. Bij die selectie horen ook samenvattingen van de Formule 1.

De liveraces blijven voorlopig voorbehouden aan de betaalde streamingdienst van Viaplay. De tv-zender biedt wel live-uitzendingen van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden in de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga.

Waar Viaplay in Nederland goede zaken doet, boekt de streamingsdienst in andere landen geen goede resultaten. Het bedrijf kampt al langere tijd met financiële problemen. Viaplay verloor in 2023 maar liefst 60 procent van zijn beurswaarde. In de tussentijd is de streamingdienst uit diverse landen vertrokken en is het bedrijf alleen nog actief in Scandinavië en Nederland.

Deel dit bericht