Gratis Formule 1 kijken in 2024

De Formule 1 zit in Nederland achter de betaalmuur. Je hebt in 2024 een abonnement bij streamingdienst Viaplay nodig om de actie live te kunnen volgen. De enige race die volledig live op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden, is de Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort. Deze wedstrijd is te zien bij de NOS

Nederlandse F1-fans kunnen een aantal keer uitwijken naar RTL Deutschland. Deze zender is bij de meeste aanbieders opgenomen in het standaard zenderpakket. Het Duitse RTL zendt in 2024 zeven Grands Prix live uit op het openbare kanaal: de seizoensopener in Bahrein en de Grands Prix van Hongarije, België, Nederland, Italië, Azerbeidzjan en Las Vegas. De Belgische publieke omroep Tipik zendt de kwalificaties en races live en gratis uit, met Franstalig commentaar. Deze zender zit bij een aantal aanbieders eveneens in het standaard zenderpakket. 

Wie geen abonnement heeft om Formule 1 live te kijken, kan op diverse kanalen terecht voor uitgebreide samenvattingen. De NOS zendt op zondag een uitgebreide samenvatting van alle Grands Prix uit, met analyses van onder meer Jan Lammers. Bij Ziggo wordt uitgepakt rondom alle GP’s. Op vrijdag worden de belangrijkste momenten besproken in het praatprogramma Race Café. Op zaterdag en zondag volgt er een uitgebreide samenvatting, met commentaar van Olav Mol. Zondag wordt er na de samenvatting nog uitgebreid nagepraat met gasten en analisten.

Waar is F1 in 2024 live te zien in Nederland?

Formule 1-fans die alle actie het gehele jaar live willen volgen, zullen een abonnement bij Viaplay of F1TV Pro nodig hebben. Viaplay heeft tot eind 2024 de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland in handen. Alle sessies worden live uitgezonden, met Nederlands commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Rondom de kwalificaties, sprintraces en Grands Prix worden uitgebreide voor- en nabeschouwingen uitgezonden. Analisten als Christijan Albers, Giedo van der Garde, Ho-Pin Tung, Tom Coronel, Allard Kalff en Kees van de Grint laten in de studio of op locatie hun licht schijnen over de belangrijkste gebeurtenissen. Vanaf het circuit komen er ook analyses van internationale experts als Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen.

Het beste alternatief voor Viaplay is F1TV Pro, de officiële streamingdienst van de Formule 1. Hier wordt ook alle actie live uitgezonden. Abonnees kunnen zelf kiezen in welke taal ze het commentaar willen horen. Nederlands commentaar is ook beschikbaar en is afkomstig van Viaplay, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor het Engelse commentaar van Sky Sports kiezen. Rond de kwalificatie en race wordt vanaf locatie voor- en nabeschouwd op de actie door internationale experts. Deze programma’s zijn Engelstalig zonder ondertiteling. Ook krijg je toegang tot livetiming, driver tracker en kijk je onboard mee met alle coureurs.

Mis niets van het Formule 1-seizoen 2024 en profiteer nog snel van het Viaplay-jaarabonnement!

Deel dit bericht