NPOstart

Vroeger bekend als Uitzending gemist is het tegenwoordig de manier om NPO 1,2 en 3 live te streamen en ook om bijna alle uitzendingen terug te kunnen kijken. De thema kanalen NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO politiek en nieuws zijn hier te zien. NPOstart is gratis en te bekijken via een app op je telefoon of tablet en via de link www.npostart.nl . Naast het gratis NPO Start is er ook een uitgebreide variant:

Met NPO Plus beleef je meer

NPO Plus dat is alles van de NPO, met het gemak van streaming. Voor € 2,95 per maand geniet je onbeperkt van series, films en documentaires. Ook kijk je reclamevrij naar je favoriete programma’s, waar en wanneer je wilt.

Netflix

Netflix maakte als eerste streamingdienst het streamen van, onbeperkt films en series mogelijk voor een maandelijks bedrag. Het aanbod aan films en series op Netflix is enorm, maar je betaalt er wel flink voor!
Toch is dit platform onze favoriet en daarom op nummer 1.

Er bestaat zelfs een groot aantal Netflix Originals: hun eigen films en series. En het aanbod blijft zich uitbreiden, waardoor je als gebruiker niet bang hoeft te zijn dat je Netflix ooit uitgespeeld.

Je kunt kiezen tussen drie soorten abonnementenMet het meest uitgebreide abonnement kun je met vijf mensen tegelijk kijken.

Viaplay

Het Scandinavische Viaplay heeft een grote vis binnengehaald, namelijk de rechten voor Formule 1!
Daarnaast kijk je naar Hollywood films en series.

Abonneer je op de app, dan staat er een mooie docu over Max Verstappen op je te wachten. Je kunt elk moment opzeggen, dus je zit nergens aan vast.

De app is vooral bedoeld voor F1-liefhebbers, want de catalogus met films en series is vrij karig te noemen, maar wel mooi meegenomen natuurlijk!

Disney+

Voor groot liefhebbers van Disneyfilms is dit dé streamingdienst om je op te abonneren.

Disney+ is vooral erg in trek bij gezinnen. Naast klassieke films als Lion King en Frozen, vind je op Disney+ ook verschillende Disney Original-series, en de wereldberoemde Marvel-films.

Onlangs is Disney Plus Star gelanceerd, waarmee je als abonnee ook toegang hebt tot meer volwassen content.

Amazon Prime Video

Als Amazon Prime-member heb je toegang tot de videostreaming van Amazon. Het aanbod is wisselend, omdat licenties voor veel films en series beperkt zijn. Het aanbod is dan ook minder groot dan bij Netflix.

Wat wel weer leuk is, is dat Amazon Prime bij veel films en series het alleenrecht heeft om die te vertonen. Dat maakt de streamingdienst wat exclusiever.

Vrijwel alle content op Amazon Prime zijn Nederlands ondertiteld; sommige films en series voor kinderen hebben zelfs Nederlandse nasynchronisatie.

Toch is de streamingdienst een prima optie. Zeker omdat Amazon Prime heel vriendelijk geprijsd is vergeleken met concurrenten.

Pathé Thuis

Op Pathé Thuis vind je onder andere de bekende blockbusters. Of die ene film die je laatst niet in de bioscoop kon kijken.

Voor elke film zijn er twee opties: de film huren of kopen. De prijzen voor films zijn wisselend: vaak zo’n € 2,99 tot € 5,99 per titel.

Opvallend is dat je bij Pathé Thuis, geen maandelijks abonnement afsluit, maar voor elke film apart betaalt. Laagdrempelig dus, en ideaal als je een keer een specifieke film wilt zien.

Videoland

Deze streamingdienst stond bekend als aanbieder van vooral Nederlandse films en series, maar het is meer dan dat. Videoland biedt nu ook steeds meer internationale films en series aan.

Daarnaast maakt Videoland, onderdeel van RTL Nederland, eigen series en films, zoals Judas en Nieuwe Buren. Met een abonnement kijk je op meerdere schermen tegelijk films en series.