Viaplay TV bij Ziggo, KPN, Delta en Odido.

Het oude SBS9 gaat Viaplay TV heten. Dat is goed nieuws voor de Formule 1 liefhebbers. De trainingen, de voor en nabeschouwing van Viaplay zijn nu ook te bekijken als je geen Viaplay abonnement hebt. Viaplay zendt een wereld aan informatie uit in aanloop van een F1 wedstrijd, de trainingen, de voorbeschouwingen met allerlei internationale experts is echt de moeite waarde voor de raceliefhebber.

Wat onverwacht kwam enkele dagen geleden het bericht dat SBS9 wordt omgedoopt tot Viaplay TV. Programma’s, films en series die altijd op dit kanaal werden uitgezonden, worden verminderd. In plaats hiervoor komt sport. Sportcontent van Viaplay wordt deels live, uitgesteld en in samenvatting aangeboden. Onder meer Formule 1, voetbal (Premier League en Bundesliga), PDC Darts en Tulp hoofdklasse hockey zijn op Viaplay TV te zien.

Bereik

Het bereik van Viaplay TV is identiek aan dat van SBS9. Viaplay TV gebruikt namelijk hetzelfde kanaalslot bij providers. Dit betekent dat Viaplay TV niet digitaal in de ether in het aanbod van KPN Digitenne aanwezig is. In ieder geval vooralsnog. Nu Viaplay TV een sportkanaal is, kan de urgentie toenemen om de zender alsnog in het aanbod van Digitenne op te nemen. Bij de tv-producten TV+ en Interactieve TV van KPN is SBS9/Viaplay TV wel in het basispakket beschikbaar, namelijk op voorkeuzekanaal 19. Ook bij Delta is het kanaal in het basispakket op nummer 19 in de zenderlijst aanwezig. Bij Odido wordt SBS9/Viaplay TV ook aan alle klanten aangeboden, maar op een plek meer vooraan in de zenderlijst, namelijk voorkeuzekanaal 12.

Niet alle klanten

Ziggo biedt SBS9/Viaplay TV wel in het zenderaanbod aan, maar niet aan alle klanten. De zender wordt namelijk niet geleverd aan klanten met alleen een internet-only of Kabel TV-abonnement. De zender is beschikbaar vanaf het TV Start-pakket en is voor deze groep abonnees op voorkeuzekanaal 19 beschikbaar.

Deel dit bericht